Reality Plzeň: Prodej, dům, pronájem, prodej byt, byt, byty, bytů, nemovitosti, reality, Plzeň, Rokycany, Klatovy, Přeštice, Plzeň-jih, Plzeň-sever, Tachov, Domažlice - realitní kancelář


Reality Plzeň: Ceny bytů klesají, prodej roste. Zdražují ale domy a pozemky


Poptávka po nových bytech roste každým dnem, lidé zřejmě přestali váhat s pořízením nového bydlení. Ceny nových bytů v Plzni, klesly meziročně o 3% a u starších bytů až o 15%.

Ceny starších bytů klesají již dlouhodobě, v posledních několika měsících ale pokles zpomaluje a začíná se zvedat poptávka. Tak jako v minulosti při koupi ale nerozhoduje pouze cena, ale také lokalita a stav bytu. Makléři realitní kanceláře Realitní makléři Plzeň si vysvětlují stoupající zájem o byty jednak tím, že lidé přestali odkládat pořízení nového bydlení a pak svoji roly sehráli také banky, které se v současné době předhánějí se svými akčními nabídkami.

Byty, které se v současné době prodávají, jsou tedy nejdostupnější za posledních několik let.


Opačný trend ale můžeme sledovat při prodeji pozemků a rodinných domů. Za posledních několik měsíců realitní kancelář Realitní makléři Plzeň plus, s.r.o. zaznamenala růst o téměř 2%.

 

Kde inzerujeme?